AYURVEDISCHE LICHAAMSMASSAGE

Een massage van top tot teen.

Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, is voedend en brengt zowel lichaam als geest weer in balans.

Ayurvedische massage onderscheidt zich van andere massagevormen door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. Deze olie heeft een medicinale werking en heeft een balancerend effect op uw dosha(uitleg zie onder tab ‘Ayurveda’).

Ayurvedische massage heeft de volgende werking op uw lichaam en geest:
– verbetert de weerstand en activeert bloedsomloop en lymfesysteem
– bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
– verlicht spierspanning
– verlicht klachten als rugpijn, hoofdpijn, nekklachten, spijsverteringsproblemen.

Tijdens de massage, die uit veel diepe strijkingen bestaat, worden ook de chakra’s (uitleg hieronder) en marma punten (uitleg hieronder) meegenomen.

Chakra’s:
Chakra’s zijn een soort energiebronnen (draaiende wielen). Ze nemen energie op en geven energie af via banen die door het lichaam stromen. Er zijn zeven chakra’s die allemaal een belangrijke rol spelen in het welzijn van lichaam en geest. Ieder chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

Het lichaam kan voldoende energie opnemen en afgeven als alle chakra’s actief in werking zijn. Is er een blokkade, dan wordt de energiestroom in het lichaam onderbroken. Ayurvedische massage brengt deze chakra’s weer in balans.

Marma punten:
Er zijn 107 belangrijke energiepunten die gelegen zijn aan de oppervlakte van het lichaam; de marma punten. Het zijn vaak gebieden waar spieren, pezen en gewrichten samenkomen. Marma punten worden geactiveerd om het natuurlijke evenwicht van de vitale energie te herstellen.

Tijdsduur: 90 minuten