HOT-STONE MASSAGE

Hot-Stone massage ( massage met warme stenen) kent zijn oorsprong in Azië en India als voorloper op de accupunctuur. Men kent dus al lang het therapeutisch effect van warme stenen. De Hot-Stone behandeling combineert massage met intense warmte waardoor het gevoel van ontspanning en welzijn wordt vergroot.

Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van lava- basalt stenen die eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen waardoor ze een mooie ronde en egale vorm hebben gekregen. Door de compactheid van deze stenen wordt warmte lang vast gehouden en op natuurlijke wijze aan het lichaam doorgegeven. De stenen worden verwarmd tot een ideale temperatuur van 45 graden Celcius voor de gevoelige huid en tot 50 graden Celsius voor de normale huid.

Gedurende de massage worden de stenen op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op de rugzijde, waardoor ze door de druk de warmte tot het diepere spierweefsel kunnen afgeven. Gelijktijdig worden de andere lichaamsdelen om beurten gemasseerd met warme stenen en warme aromatische olie.

Hot stone massage is zeer geschikt voor:
– mensen met spier- of zenuwpijn
– spanning/stress
– gewrichtsproblemen zoals artrose/reuma (mits niet ontstoken!)
– rug/nekklachten
– bij een slechte doorbloeding
– en natuurlijk voor iedereen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hot-Stone massage

Niet geschikt in het geval van koorts of griep, besmettelijke ziektes of besmettelijke huidaandoeningen en bij spataderen.

NB. Bij een buitentemperatuur vanaf 25 graden Celsius wordt geen Hot-Stone massage gegeven omdat het lichaam de warmte van de stenen na afloop van de massage niet kwijt kan.

Tijdsduur: 75 minuten

Deelmassage (rug): 30 minuten